Karamellprinsessa

Prinsessan verkar mycket nöjd med de nya byxorna. De med orange mudd var precis som jag trodde för stora i bensluten så det får jag fixa till. Men karamellbyxorna var perfekta! De ser så himla sköna ut att jag också vill ha ett par. Precis så här skall barnkläder vara; mjuka, lekvänliga och roliga!


Syr så det glöder

Prinsessan satt och mös för sig själv (med tio nappar idag) så då fick jag tillfälle att klippa två byxor. Sambon är iväg och jobbar så ingen störs sig på att jag syr nu på kvällen så först blev det byxa karamell. Sen jobbade jag faktiskt i en halv timme för att vila ryggen men sen var jag igång igen.

Det här en gammal duk som jag köpte på en loppis för fem spänn i Pilgrimsta i somras. Så himla fräck tycker jag och nu vet ni också vad de oranga muddarna var till. De blev dock lite stora runt benen så vi får testa imorgon och se om de behöver göras om. Hoppas inte det. Men så himla bra blev de tycker i alla fall jag!



Det finns mer tyg kvar så jag tror nog att det blir någon slags förklädesklänning eller så av det också. Jag har ett perfekt bomullstyg i exakt samma gröna nyans som jag skulle vilja festa till det med på nåt sätt. Byxorna är i storlek 80 men med väl tilltagna muddar så det är faktiskt skitstora! Tur att det är helt säkert att prinsessan kommer att växa och inte krympa!

Hoppas jag hinner sy mer imorgon. Och hittar den bruna fleecen nån gång...

Byxa Karamell

Har haft ett underbart tjockt mjukt superrosa joggingtyg nu ett tag. Använde lite till "draktaggarna" men annars har jag inte riktigt vetat vad jag skall göra med det. Kom på ett par byxor och var nöjd med det. Tänkte göra svarta lite längre muddar både till benen och midjan men idag när jag satt och klippte så lade jag upp en massa muddtyger för att nå den svarta som låg i botten. Och oj vilken karamell det blev!

Så det fick bli lite galet!



Här ser de gigantiska ut men så är inte fallet. De är storlek 80 men med superlånga muddar både uppe och nere för att förlänga hållbarheten. Helst hade jag velat ha en orange mudd men allt det muddtyget gick åt till ett par andra byxor som jag har klippt och skall sy så fort ryggen vilat lite. Nu är det fart på tanten! Mönstret är samma från Ottobre som jag använde till byxorna igår.

Bildbevis

Trots att jag gjorde benen extra långa vart de kanske lite kortare än vad jag tänkt mig. Men de verkade bekväma och prinsessan gick omkring med dem hela eftermiddagen. Kanske lite korta bak också. Blöjan stack upp bra mycket...


Lite blomstercamo sådär...

Slafsbyxor till Thailand

Om två veckor åker vi till Thailand. Där är det varmt. Åtminstone hoppas vi det...

Så ikväll sydde jag ett par sköna sommar slafsbyxor till prinsessan. Tyget är en stuv, antagligen tänkt till gardiner från början. Det är bomull utan någon som helst stretch. Vilket var himla skönt och lätt att sy i... Så nu hoppas jag bara att det är skönt att gå omkring i också.

Jag fick tre nummer av Ottobre i julklapp av mina kära föräldrar och det är därifrån mönstret är. Vilken skillnad det är när mönstret är bra! Nu har jag inte testat byxorna på prinsessan än men det känns mycket mindre oformliga än vad de tidigare byxor jag sytt har gjort. Och snabbt gick det då det bara var två bitar. Sen skadade det ju inte heller att jag fick chans att använda min nya fina sysax som jag också fick i julklapp. Som att klippa med varm sax i smör... :)

Först funderade jag på att sy med mudd men det kändes alldeles för varmt nere i Thailand så nu blev det resårband. Sånt där babyresår som är extra mjukt. Tänkte att det inte skulle sitta åt för mycket. Tyget är lite för tunt för att vara något bra solskydd men säkert helt ok i skuggan och det är ju där prinsessan och hennes solallergiska mamma skall hålla till.

Här är skönheterna i alla fall.


Ny luva

Detta är en present till en riktig prinsessa. Hon har tidigare fått en riktig tjejfilt och nu var det dags för ett års presenten. Hon fyllde år 5 augusti men hur kul är det att få en luva då?! För att göra den lite tuff (dickfish är som sagt inte hur puttinuttigt som helst) så använde jag kamokant och gråa sidor. Själva draköronen är inte av fleece utan ett häftigt tjockare bomullstyg som jag hittade för nåt halvår sen. De blev lite snea men ganska fräcka ändå. Besvikelsen var att kamon var ganska ostretchig så den blev lite slapp. Men den skall ju ändå inte sitta åt speciellt mycket. Meningen var att jag ikväll skulle sy en luva till världens bästa B men jag har inte ens hunnit äta middag än så vi får se hur mycket jag orkar. Men jag är klar med hur den skall se ut åtminstone.

Här kommer kamorosa luvan:



Ni kan även ana mitt gigantiska strykbord på köksbordet...

Vovve prinsessan

Stärkt av alla min fans (klanen W) så lägger jag härmed ut en bild på prinsessan i sin fina luva. Hon ser ut som en posh brud som skall ut i backen men egentligen skall hon hem och lägga sig och redan pyjamasen på... :)



Sen kommer en bild till bara för att hon är så snygg på den...
Dock har jag inte sytt något av det men hittat hängslena på loppis...



Triss i huvor

Äntligen har jag orkat sy lite igen och kommit igång lite. Det roligaste var att det verkligen gick superbra också!
Jag hade tidigare sytt en sådan här huva till prinsessan. Den är svart med lite flamestyg på.
Denna gång ville jag sy en vovve till prinsessan och två presenthuvor till en nybliven storasyster med lillebror. Jag hittade min bortsprungna pressarfot så jag kunde tom använda den rätta pressarfoten. Mönstret är ifrån Ottobre på nätet. Tyget gamla stuvbitar i fleece från filtar. Så här fint blev det:

Gamla stuvbitar blev en
Stuvbitar blev en fin lite mer tjejig luva till den stolta storasystern.
Tuff liten kille så han fick en brun luva med blåa kanter och drak-detaljer. Sött med så liten!


Den översta är till prinsessan. Den ser svart ut men den är mörkbrun med öron i nåt teddytyg som jag hade liggande. Den blåa mudden är ny men den lila är ett gammalt linne som har varit mitt. Mina gamla stretchkläder är verkligen perfekta att sy kläder till prinsessan med!
Mellan huvan är till den stolta storasystern. Hon är lite mer tjejig och hennes mamma ville inte att hon skulle ha några drakgrejer men jag klarade inte av att sy den puttinuttig i bara lila och blommor. Istället satte jag dit en ganska fräck grön färg som jag var lite skraj skulle vara för häftig men som visade sig vara perfekt! Alltför puttinuttigt är inte dickfish grej!
Lillebror fick en liten liten huva med fräcka blåa drak-detaljer och mudd. Jag älskar kornblått och nog gör det sig bra med den mörkbruna fleecen?!

Alla kanter och sömmar blev så himla bra. Min nya symaskin rocks!

RSS 2.0