Haklapp


Sydd i rullgardinstyg.
Jag behöver öva på det här med kantband. Men den är snygg framifrån.
Valde bort ficka pga det fina mönstret. Fick liksom med hela sagan.



Tights med jeanskjol


Ikväll har jag verkligen varit duktig och miljömedveten. Tightsen är sydda av ett gammalt linne från Vera Moda som jag köpt på Kupan för 10 spänn. Kjolen är ett sydda av slutet på ett ben på sambons gamla trasiga jeans. Linningen är resten av linnet.

Men visst vart det snyggt?!




Sydd i stl 74.
Kjolen egen design. Tightsen från en bok.

Väst med byxor

Äntligen har jag fått tummen ur och sytt klart byxorna till västen som blev klar för typ två veckor sen. Prinsessan har redan haft på sig västen en gång men då såklart utan byxorna då hennes latmaja inte orkade sprätta lite...

Jag har fortfarande inte satt fast knappar och gjort knapphål på västen. Men här kommer underverken. Är så himla nöjd med västen och ganska nöjd med byxorna.

Framifrån.


Bakifrån


En tröja med tillhörande buffpuff


Sydde en tröja med raglanärm till prinsessan i torsdags. Det blev lite tyg kvar så då tyckte pappan att donnan behövde en buffpuff att ha om halsen nu när huvudet är på skaft hela tiden. Båda två blev jättelyckade.

Tyvärr så är tyget slut annars så fanns det en grå variant med röda musse piggisar som jag var sugen på att göra en lite längre tröja i 80-tals stuk av. :(





Tröjan är i storlek 74 men känns ganska stor.


Filtar med egna bilder

Jag har sytt några filtar med bilder på. De är enkla lapptäcken av fleece med lite fyllning. Men för att göra de personliga så har jag skrivit ut fotografier på papper som jag sen kan stryka fast på tyg. Pappret går att köpa på C.O. och lite varstans. Funkar bra tycker jag. Jag ville göra något som inte skulle tvättas så ofta. Bilderna har jag strukit fast på bomullstyg som jag sen sytt fast på fleecerutor som sen är ihopsydda till en lapptäcke.

Den blå är prinsessans och den andra till en kompis barn.


image2

Stolsdynor till IKEA stolen


Först en till öppna förskolan. En cool med i svart manchester och fleece med manchester. Allt för att avsnuttifiera bebisvärlden... :)
Sen en lite julaktig till prinsessans stol hos mormor och morfar. Den är röd med små skridskoåkande änglar på. Det fick bli en liten kudde också för i början så var stolen alldeles för stor för prinsessan.

Båda är fyllda med skumgummi och fodralet går att ta av så de är lätta att tvätta (men svåra att sätta på igen...)


image1


Det är dock inte prinsessan på bilden utan hennes nalle...

Välkommen till min nya blogg!

Här tänker jag skryta med allt som jag syr och pysslar fram.

Just nu blir det mest till min prinsessa men vem vet... Snart kanske jag vågar göra nåt till mig själv också.

Hoppas ni blir inspirerade.

RSS 2.0