Snusnäsdukstunika




Nu har jag verkligen kommit igång med att sy om gamla kläder...
Den här gången blev det en snusnäsduk som blev en tunika. Jag vikte den på mitten, klippte hål för huvudet och satte en svart mudd där. Sydde två sömmar för armarna och klippte av hörnen lite. Satte mudd där också som kunde varit lite snävare.



Bekväm och luftig som blev varmare med en svart body under. Svarta strumpbyxor gjorde det hela komplett. Armarna är långa så de fick vikas upp så denna håller säkert hela sommaren också.
Snusnäsduken är köpt på Kupan för 5 spänn. Mudden låg och skräpade hemma i gömmorna.

Klänningströja




Sydde en klänningströja i 80-tals modell av en gammal souvenirtröja ifrån Sri Lanka i storlek XL.
Halsmudden blev mudd längst ner och armarna klippte jag bara ner till liten storlek. Så ärmavsluten är kvar.



Klänningen/tröjan har raglanärm för det har jag pippi på just nu. Halssömmen är gjord med tvillingnål och den ena sytråden är röd.



Bekväm i storlek 74. Perfekt till strumpbyxor eller tights.

Ödla




Sydde en ödla i plysch på öppna förskolan.
Fyllde den med mungbönor istället för vadd för att få lite tyngd i den. Den är himla skön att hålla på att plocka med och ligger bra i vagnen. Är väldigt nöjd.



Sydde inga ögon på den för jag vill inte styra leken genom att tala om vad som är fram och baksida på den.

Napphållare



Nu har jag sytt två napphållare. Det var första gången och jag var tvungen att uppfinna lite själv.
Jag satte gummiband i den ändan där nappen skall sitta för att den skall funka både till napp med ring och napp utan ring. Det fungerade hur bra som helst.
I andra ändan sitter spännen som jag köpt i affärn på rea. Det var så dyrt att köpa nya spännen så istället köpte jag "vanthållare" på rea och klippte loss spännena. Så nu har jag t.o.m. såna med spindelmannen på... :)
Den blåa fick en massa roliga små "tvättlappar" att pilla på. Den andra blev lite mer "disco" med ett roligt dekorationsband som jag köpt på julrean.
Just med napphållare visade sig mitt samlande av diverse plock vara högst användbart. Jag skall ta med mig en massa roliga grejer till öppna förskolan och se om jag kan inspirera någon att göra en rolig och personlig napphållare till sitt barn.
Jag har experimenterat och skrivit på tyg som jag funderar på att göra napphållare av. Vi får se hur det går och om det dyker upp i bloggen om ett tag.

OBS! Napphållare får av säkerhetsskäl vara max 22 cm.





RSS 2.0