Avocadons lov




Tro nu inte att vi har övergett päronet till förmån för avocadon. Nej, nej, prinsessan åt två päron igår men det kan jag ju inte fortsätta hålla på och tjata om. :) Istället vill jag tipsa om den underbara frukten/grönsaken avocado. Rik på nyttiga fetter, bra förpackat och naturligt vänlig konsistens för små människor. Prinsessan älskar avocado. Det gör i för sig hennes mamma också så...

Igår var en latedag. Prinsessan var lite krasslig och vi var väl heller inte några partynissar så det blev slött med maten. Donnan startade upp dagen med amning som vanligt. Hon verkade hungrig så frukosten serverades redan vid nio. Det blev, hör och häpna, havregrynsgröt. Jag hade i lite ekologisk kallpressad rapsolja som jag äntligen hittat och köpt hem igen. När hon satt i sig hela sin portion och gapade efter mer så blev det ett päron som vanligt.
Lunch blev en lite hastigt påkommen historia då vi hade fullt upp men prinsessan blev störthungrig. Hon är som sin mor och äter rejält när hon är sjuker. Som tur hade vi en burk med Hipps pasta med broccoli hemma (ekologisk). Jag värmde på halva burken som vanligt men hon satte i sig nästan hela. Med ett päron till efterrätt...
Då hon sov dåligt igår fick det bli amning och en rejäl eftermiddagsfika istället. En hel burk med äpple, jordgubb och blåbärs pure ifrån Hipp (ekologisk). Och inga utslag av jordgubbarna som tidigare!
Vi hade farmor och farfar över då prinsessan fyllde halvår igår. Vi åt honung och vitlökskyckling i lergryta med quinoa. Prinsessan fick en fryst (tinad) tropisk kycklinggryta med quinoa. Till förrätt satte hon i sig en hel halva avocado. Bara dela den och ge henne små bitar med sked.
Nu kommer dagens husmoderstips så spetsa öronen... Om ni skall spara halva avocadon till senare så låt kärnan sitta kvar i en halva. Sätt plastfolie på den och lägg den i kylskåpet. Den blir mindre brun och trist om man låter kärnan sitta kvar nämligen.
Prinsessan avslutade kvällen med amning vid sex. Då var det också läggning för en trött men antagligen ganska mätt liten tjej.

Idag skall vi på dop så vi får se vad matsäcken har att erbjuda små människor idag. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0