Köttfärssås med spagetti

Vi har nu testat burkmat för åtta månader gamla små människor. Det är tydligen där som prinsessan befinner sig för de slukar hon glatt... Flygande Kalle var en höjdare trots sin avsaknad av jordnötter... :)

Så då bestämde jag mig för att det var dags att introducera den gamla klassikern köttfärssås med spagetti.


Nötfärs
Krossade tomater eller passerade
Oregano
Basilika
Paprikakrydda
Rivna morötter
Olivolja
Vitlök
Tomatpuré
Saltfri buljong



Jag hade ner allt i en järngryta. Bra att använda järngryta när maten innehåller en syrlig ingrediens såsom tomat. Det drar ut lite extra järn ur grytan in i maten och järn behöver ju små människor varje dag då de inte kan lagra det.
Mitt blev ganska blött men verkar det lite torrt kan ni ju ha lite extra vatten. Det fick koka ihop sig under lock i nån timme. Ingen skynda här inte. Vitlöken fick denna gång koka med utanför tesilen men i hela klyftor som jag sen plockade ur.

När det kokat ihop sig i nån timme så frös jag in hälften i plastpåsar ungefär nästan en dl i varje. De tänkte jag ha couscous till eller potatis eller nåt annat gott.

Den andra hälften lät jag vara kvar i grytan och la ner spagetti som jag bröt ner i mindre delar. Det fick koka ihop sig i tio minuter med lite extra vatten. Sen hade jag spagetti och köttfärssås att frysa in också.
Men inte utan att prinsessan fick provsmaka...



Med beröm godkänt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0